Derdernationaler Hard Labeur Nazareth kroont zich tot kampioen!

23/03/2019

De derdenationaler van Hard Labeur Nazareth heeft zich zopas voor het tweede seizoen op rij tot kampioen gekroond! Na een spannend treffen slaagden de hard labeurders er in het laatste kwart dan toch in om een definitieve kloof te slaan. Met een 3 - 7 overwinning sleepten we de oververdiende kampioenstitel in de wacht! In eerste nationale speelde Hard Labeur Nazareth tot en met het derde kwart goed mee met MVC Synergie Merelbeke. In het begin van kwart 4 scoorden zij 5 goals in even veel minuten en was de match gespeeld. Eindstand: 12 - 4.

 

N3 MVC Synergie Merelbeke B - Hard Labeur Nazareth

Een kampioenenmatch is toch altijd iets apart, zowel qua beleving als qua wedstriijdverloop. De hard labeurders begonnen alleszins zonder complexen aan de match en brachten al snel 2 corners op het bord. De tegenstander speelde gretig mee en zo zat er heel veel tempo in de match.Op aangeven van Anton kon Dieter de openingsgoal op het bord brengen (0 - 1), maar meteen daarna bracht Jens goed redding en kon hij een snelle tegengoal vermijden. We bleven redelijk productief want na 7,5 minuut spelen verzamelden we al onze vierde corner. Een koud kunstje Loic en Dieter; en zo stond de dubbele voorsprong op het bord. Het was nu zaak om de focus te houden, want de tegenstander lag bij elk balverlies op de loer. Zo ging een Merelbeekse speler - na een weggever langs onze kant - zijn kans van op de eigen speelhelft, maar gelukkig verdween het leer naast het doel.

In het prille begin van kwart 2 kregen we een gelijkaardige fase als op het einde van de eerste periode: een weggever langs onze kant gevolgd door een Merelbeekse doelpoging van op de eigen speelhelft. Deze keer trof de tegenstander wel raak: 1 - 2. Dat was nog maar eens een signaal dat we niet mochten verslappen, wilden we absoluut die drie punten mee naar huis nemen. We hadden alleszins veel balbezit en het leer ging vlot van voet tot voet, maar behalve een kans van Laurent zorgden we te weinig voor doelgevaar. De thuisploeg kwam, zonder zelf al te gevaarlijk te zijn, toch op gelijke hoogte (2 - 2). Het was nu zaak om de rust te bewaren en voor meer dreiging te zorgen. Die dreiging kwam er enkele keren op de counter, maar we speelden het geen enkele keer goed uit, waardoor de dreiging niet omgezet werd in een doelkans, laat staan een doelpunt. Gelukkig verzamelden we vlak vóór de rust al voor de tweede keer vier corners en kopte Dieter de 2 - 3 ruststand op het bord.

In de derde periode gooiden we het over een andere boeg. We gingen vol druk zetten en gaven de tegenstander op die manier geen enkele ruimte meer om nog uit te voetballen. Dat leverde ons nóg meer balbezit op dan in de eerste helft. Met een stevig schot van Laurent kwamen we dicht bij een vierde treffer, maar de thuisdoelman bracht redding. Niet getreurd echter, want kort daarna werd een assist van Laurent door Jaro netjes in doel gewerkt: 2 - 4! In de rest van de derde periode hielden we de relatieve controle over de wedstrijd: we zakten in verdedigend opzicht weer ietwat meer in, de tegenstander vond nauwelijks oplossing en ook langs onze kant bleef het doelgevaar eerder beperkt.

Het was nu zaak om in het laatste kwart die 2 doelpunten bonus te verzilveren en de kanpioenstitel op zak te steken. Die intenties vertaalden zich ook in het gebeuren op het veld. Laurent toverde een knappe actie uit zijn sloffen, maar zijn schot werd jammer genoeg afgeblokt. Ook Anton ging op zoek naar een goaltje, maar hij krulde zijn schot, vanuit een schuine hoek kortbij het doel, net over het minidoel. Het was zelfs de thuisploeg die op schepcorner de aanslutingstreffer scoorde (3 - 4). Wij misten meteen daarna onze derde schepcorner, waardoor de spanning in de match bleef. Gelukkig slaagden we er in money time in, zoals het een echte kampioen betaamt, het laken volledig naar ons toe te trekken. Dieter maakte er, na een counter via Anton en Laurent, 3 - 5 van. Jaro en Anton gunden elkaar, elk op hun beurt, een doelpunt, maar de thuisdoelman bracht twee keer knap redding. Met de 3 - 6 van Anton was de match uiteindelijk toch definitief gespeeld. En Dieter bracht de kers op de taart van deze kampioenswedstrijd met een erg knappe kopbal!

De prestatie die coach Stijn en alle spelers van onze derdenationaler dit seizoen leverden door kampioen te worden, kan nooit genoeg naar waarde geschat worden. Na de kampioenstitel van vorig seizoen en de bijhorende promotie naar derde nationale al meteen een groot deel van het seizoen op kop staan én uiteindelijk ook de kampioenstitel in derde nationale op zak steken, dat is een absolute knalprestatie! Proficiat aan spelers en coach om opnieuw een hoofdstuk toe te voegen aan het groter wordende geschiedenisboek van onze club!

Wedstrijdkern: Anton Michels, Dieter De Jans, Jaro Van der Beken, Jens De Decker, Laurent Verbeken, Loic Gevaert, Matthias Lootens en Tanguy Serraes.

Doelpunten: Dieter scoorde 5 goals, en Anton en Jaro vonden elk 1 keer de weg naar doel