Eerstenationaler botst op sterk San Siro Boys Deftinge

23/02/2019

De eerstenationaler van Hard Labeur Nazareth ging de strijd aan met San Siro Boys Deftinge. De tegenstander was veruit de betere ploeg en won dan ook verdiend met 4-10. In derde nationale was PS Oostkamp de tegenstander van de hard labeurders. We kregen voldoende kansen om het pleit in ons voordeel te beslechten, maar liepen in de slotseconden uiteindelijk nog een blauwtje op: 5-6 voor de West-Vlamingen.

 

N1 Hard Labeur Nazareth - San Siro Boys Deftinge

De eerste corner van de wedstrijd kwam langs onze kant op het bord na een schot van Kjell VDV. We kregen via Thomas ook een eerste kansje, maar het duurde niet lang alvorens de tegenstander het commando helemaal overnam. Ze brachten in sneltempo 2 corners op het bord en scoorden in een mum van tijd ook 3 goals via Brecht Van de Wattijne en Laurens Soenen. Wij zorgden via Thomas nog eens voor doelgevaar, maar de bezoekende doelman bracht redding. Kjell VDV bracht een tweede corner op het bord langs onze kant en een trap van Nourre ging naast het doel. Scoren lukte vooralsnog niet, terwijl Jeroen Schoukens er aan de overzijde nog 0 - 4 van maakte op het einde van de eerste periode.

In het tweede kwart kwamen we beter voor de dag en was de wedstrijd meer in evenwicht. Een schot van Nourre werd afgeblokt en ook de rebound van Kjell VDH vond niet de weg naar doel. De doelman bracht vervolgens redding op een schot van Kjell VDV. We bleven voor doelgevaar zorgen met opnieuw een schot van Kjell VDV - gered door de goalie - en de rebound van Kjell VDH die opnieuw werd afgeblokt. Die aanvalsdrang leverde ons uiteindelijk wel een schepcorner op. Kjell VDH liet die kans niet onbenut: 1 - 4. Kjell VDV toonde zich erg bedrijvig in het verzamelen van corners, want kort na de schepcorner was hij het die alweer een corner op het bord bracht. San Siro Boys Deftinge liet echter niet begaan. Senne Speliers diepte de kloof weer wat uit (1 - 5). Nadat een bal van Schoukens op de lat strandde, zorgden de hard labeurders nog voor wat vuurwerk in het slot van de tweede periode. Thomas scoorde de 2 - 5 na een knappe actie van Kjell VDH. We speelden ook nog een zeer scherpe counter bij elkaar via Nourre over Kjell VDV tot bij Kjell VDH, maar de inzet van die laatste werd gered door de doelman.

San Siro Boys Deftinge liet in het begin van het derde kwart de motor nog eens stevig warm draaien. Soenen maakte er 2 - 6 van en scoorde op schepcorner ook de 2 - 7. Het werd zelfs 2 - 8 met een hattrick voor Soenen. Kjell VDV was dicht bij een goaltje, na een strakke voorzet van Thomas, maar de inzet van Kjell VDV ging net naast. Kjell VDH mocht even later wel een tweede schepcorner omzetten (3 - 8). Het laatste wapenfeit van de derde periode was een schot van Speliers op het doelhout.

Het was al lang duidelijk dat de tegenstander in deze match de betere was, maar positief was dat we bleven positieve dadendrang naar voren tonen. Kjell VDH werd daar ook voor beloond met de 4 - 8. Ook de tegenstander bleef duchtig zoeken naar meer goals. Van de Wattijne vond daarbij het doelhout op zijn weg, maar Schoukens maakte er toch 4 - 9 van. Aan de overzijde strandde een schot van Loic in het zijnet en trof Thomas de paal. Wij bleven dus steken op 4 goals, terwijl Soenen er aan de overzijde nog een tiende doelpunt aan toevoegde. 

Wedstrijdkern: Jeffrey Bradt, Kjell Van der Haeghen, Kjell Vandevyvere, Loic Gevaert, Nour-Eddine El Malqui, Thibeau Schobben en Thomas Rasschaert.

Doelpunten: Kjell VDH scoorde 3 goals en Thomas vond 1 keer de weg naar doel.