Eerstenationaler mag pronken met knappe 13 op 15!

15/12/2018

De eerstenationaler van Hard Labeur Nazareth kan pronken met een schitterende 13 op 15. De hard labeurders gingen de strijd aan met MVV Waregem 74 en duwden de match - met 3 goals in het eerste kwart - al snel in een bepaalde richting. We consolideerden onze voorsprong de hele match en wonnen uiteindelijk met 8 - 4!

 

N1 Hard Labeur Nazareth - MVV Waregem 74

We zetten de bezoekers uit Waregem van bij het eerste fluitsignaal meteen onder druk. Daar waren ze duidelijk niet op voorbereid en ze wisten in de eerste 13 minuten dan ook niet van welk hout pijlen maken. De hard labeurders zorgden in die beginperiode bij momenten voor flitsend minivoetbal en slaagden er zo in om uit te lopen tot 3 - 0. De openingstreffer kwam op naam van Thibeau na een assist van Kjell VDV. Thibeau zorgde ook voor de tweede treffer na een schitterende combinatie met Simon. Nourre zorgde dan weer voor de 3 - 0. Perfecte start van de wedstrijd!

In de tweede periode namen we wat gas terug, mede doordat de tegenstander in verdedigend opzicht nu beter georganiseerd stond. Gezien de voorsprong kon het daarenboven ook geen kwaad om de bal wat langer in de ploeg te houden en wat minder risico in ons aanvalsspel te leggen. Kansen waren dan ook schaars in die periode, al slaagde MVV Waregem 74 er wel in om een goaltje te prikken na balverlies langs onze kant. De bezoekers hadden ook al 2 corners op het bord staan, toen Nourre na een geslaagde actie ook langs onze kant een tweede corner liet optekenen.

Nadat MVV Waregem 74 in het begin van het derde kwart eerst een counterkans onbenut liet en vervolgens een derde corner afwdong, namen we de wedstrijd weer een pak steviger in handen. Thibeau zette al snel een derde corner op het bord langs onze kant. Vervolgens scoorde alweer Thibeau de 4 - 1 vanuit een scherp hoek. Wij mochten als eerste een schepcorner omzetten: een koud kunstje voor Jeffrey en Kjell VDV (5 - 1). Meteen na onze schepcorner was het de beurt aan MVV Waregem 74. Kevin Mortier knikte de 5 - 2 op het bord. We lieten de tegenstander echter niet opnieuw in de match komen. Biko controleerde op heerlijke wijze een lange bal van Jeff en werkte het leer tegen de netten (6 - 2). Ook de bezoekers prikten via Koen Termote nog een goaltje in de derde periode, waardoor na driekwart wedstrijd een 6 - 3 stand op het bord stond.

Ondanks het feit dat al bij het begin van de vierde periode duidelijk was dat de overwinning niet meer in het gedrang zou komen, bleven de hard labeurders scherp acteren. Na een combinatie via Nourre en Alain zette een sterk spelende Simon het leer net naast. Kort daarop werd het toch 7 - 3 toen Jeffrey de bal in het doel aan de overzijde mikte. Thibeau bekroonde zijn sterke prestatie met een vierde doelpunt, alweer op aangeven van Simon (8 - 3). Dat MVV Waregem 74 ook nog voldoende aanvallende impulsen etaleerde, bewijzen ze met het afdwingen van een tweede schepcorner. Mortier maakte er op die manier 8 - 4 van. In het slot knalde Kjell VDV nog een bal in corner, maar verder veranderde er niks meer aan het scorebord.

Een erg knappe 8 - 4 overwinning voor de hard labeurders, die nu al in totaal 19 punten verzamelden. Dat zijn er exact even veel als vorig seizoen in 22 wedstrijden. Die knappe prestatie hebben de hard labeurders uiteraard ook te danken aan een sterke reeks waarin we al 5 wedstrijden op rij niet meer hebben verloren: 13 op 15. Volgende week sluiten we het kalenderjaar 2018 af met de eerste wedstrijd van de terugronde, want dan is WDP Rollegem onze tegenstander.

Wedstrijdkern: Alain Van den Broucke, Biko Fordjour, Jeffrey Bradt, Kjell Vandevyvere, Nour-Eddine El Malqui, Simon Berghmans en Thibeau Schobben.

Doelpunten: Thibeau scoorde 4 goals, terwijl Biko, Jeffrey, Kjell VDV en Nourre elk 1 goaltje prikten.