Eerstenationaler neemt de scalp van Domino Trappen Oudenaarde!

26/01/2019

In de nationale competitie pakken onze beide teams de volle buit. De eerstenationaler van Hard Labeur Nazareth maakte er tegen Domino Trappen Oudenaarde een temporijke wedstrijd van. In de eerste helft waren we niet efficiënt en lukte de tegenstander twee goals. In de tweede helft bogen we die achterstand om in een 5 - 3 overwinning. In derde nationale schoten wij dan weer het best uit de startblokken, maar ging de tegenstander naar een voorsprong. In de laatste periode gingen we dan nog weer op en over de tegenstander: 7 - 6 winst!

 

N1 Hard Labeur Nazareth - Domino Trappen Oudenaarde

Van bij het eerste fluitsignaal zetten we de tegenstander meteen onder druk. Dat zorgde er voor dat de match aan een razend tempo verliep. Tegelijk waren er mogelijkheden langs beide kanten, maar echte doelkansen bleven uit; tot het moment dat Maarten Melkebeke de bezoekers met een pegel van op rechts op voorsprong knalde. Desalniettemin waren wij in balbezit de meest dominante en dreigende ploeg. In de slotseconden van de eerste periode kregen we nog een gigantische scoringskans, maar we speelden het net niet goed genoeg uit, waardoor de kans niet resulteerde in een doelpunt.

Beide ploegen hadden ook elk 1 corner op het bord staan, maar het gaat natuurlijk om de doelpunten. Daarin nam Domino Trappen Oudenaarde in het begin van de tweede periode. Na een scrimmage kort bij het doel kon Glenn Bauwens er 0 - 2 van maken. De hard labeurders waren dan wel een beetje van slag door die dubbele achterstand, maar we bleven voluit strijden voor elke morzel grond. Kjell VDH scoorde de aansluitingstreffer, maar die werd terecht afgekeurd, omdat hij de bal van achter de tegenstander in doel tikte. De hard labeurders dreven de druk nu stevig op: een knal van Alain spatte uiteen op de dwarsligger, Kjell VDH devieerde een knappe doorsteekpass van Kjell VDV net naast en de bezoekende doelman hield Kjell VDH ook nog eens van een goal in een 1-tegen-1-situatie. Scoren lukte voorlopig niet, maar we hadden tegen de rust wel al 3 corners op het bord staan.

Wat niet lukt in de eerste helt, daar slaagden we wel in bij het begin van periode 3: scoren! We slaagden er in om de achterstand in een mum van tijd weg te werken na 2 absolute klasseflitsen. Kjell VDH maakte er 1 - 2 van na een heerlijke actie en Nourre zorgde voor de gelijkmaker met een stevige pegel. Die remonte gaf ons zo veel vertrouwen dat we de tegenstander nu helemaal wegdrukten. Jammer genoeg misten we onze schepcorner, maar toch werd het 3 - 2 toen een lange bal van Jeffrey in doel belandde. Het was pas tegen het einde van kwart 3 dat Domino Trappen Oudenaarde weer wat meer kwamen opzetten. Jeffrey toonde zich 2 keer de betere in even veel 1-op-1-situaties, maar kon niet verhinderen dat de bezoekers wel op 3 corners kwamen te staan.

Ook in het vierde kwart bleven we op een heel hoog niveau acteren. Vooral de inzet en werkkracht, die de hard labeurders aan de dag legden, was fenomenaal. Het was mede door dat vele verdedigende werk dat Kjell de bal wist te onderscheppen en vervolgens heel beheerst in het lege doel trapte: 4 - 2! Domino Trappen Oudenaarde hield de kloof echter klein, want zij zetten hun schepcorner om in een doelpunt (4 - 3). We hadden echter alles zelf in handen: we stonden op voorsprong en hadden 3 corners op het scorebord staan. Die vierde corner zou er niet meer komen, maar Thibeau slaagde er wel nog in om er 5 - 3 van te maken (alweer na een interceptie van Kjell VDH). Een meer dan verdiende overwinning voor de hard labeurders, die beloond werden voor inzet, werkkracht en voetballende kwaliteit. 

Wedstrijdkern: Alain Van den Broucke, Arnaud Van Herreweghe, Dieter De Jans, Jeffrey Bradt, Kjell Van der Haeghen, Kjell Vandevyvere, Nour-Eddine El Malqui, Thibeau Schobben.

Doelpunten: Kjell VDH scoorde 2 goals, en Jeffrey, Nourre en Thibeau vonden elk 1 keer de weg naar doel.