Eerstenationaler overwintert in de Beker van België

13/10/2018

De eerstenationaler van Hard Labeur Nazareth nam het in de 1/16 finale van de Beker van België op tegen een compact verdedigend Puskas Bockor Ardooie. We hadden wel mogelijkheden om te scoren, maar de tegenstander stak daar heel vaak een stokje voor. Uiteindelijk wonnen we toch meer dan verdiend, al was het met nipte 4 - 3 cijfers.

 

BvB Hard Labeur Nazareth - Puskas Bockor Ardooie

Omwille van de verkiezingen moesten de hard labeurders voor de 1/16 finale van de Beker van België uitwijken van de gemeentelijke sporthal van Nazareth naar sporthal SInt-Jozef in Gent; net iets minder comfortabel. We kozen er voor om van bij het eerste fluitsignaal vol druk te zetten. Dat leverde ons een gigantisch overwicht aan balbezit en doelpoging op. Kjell VDH toonde zich tot 3 keer toe gevaarlijk en Jeff dreigde ook 2 keer met een schot van op afstand. Scoren lukte om een of andere duistere reden echter (nog) niet en we verzamelden ook maar 1 corner in die eerste periode. Puskas Bockor Ardooie was eigenlijk niet gevaarlijk geweest in die ene periode, tenzij we dat ene kansje in de openingsminuten toch als een scoringsmogelijkheden meerekenen.

In het tweede kwart bleven we vol druk zetten en kansen creëren: een voorzet-schot van Kjell VDV  ging voorlangs en niet veel later knalde Jeff dan toch de 1 - 0 op het bord. We bleven voor heel wat doelgevaar zorgen. Zo was er een knap uitgespeelde counter, maar botste Nourre in de laatste fase op de goalie. De bezoekende doelman toonde zich vervolgens ook attent op een schot van Laurent en die goalie kende veel geluk toen een schot van Kjell VDH via de paal achter zich terechtkwam, maar het leer de doellijn toch niet overschreed. De doelman van de tegenstander speelde een hoofdrol, want hij hield ook een schot van Kjell VDH uit zijn doel. 

De derde periode begin zoals de vorige einde: met een schot van Kjell VDH dat gered werd door de West-Vlaamse doelman. De tegenstander zorgde enkel voor wat gevaar met lange ballen van op de eigen speelhelft, maar geen enkele daarvan trof raak. We kwamen vervolgens dan toch op een dubbele voorsprong met dank aan een schepcorner afgewerkt door Alain en Kjell VDH. Puskas Bockor Ardooie speelde dan toch eens een grote kans bij elkaar, maar hij die geacht werd af te werken, knalde de bal voorlangs. Nadat de doelman Nourre van een goal hield, mochten de tegenstander aan de overzijde een strafschop omzetten na een handsbal. Wesley Werbrouck was de afwerken met dienst. Dat Alain kort daarop de 3 - 1 scoorde, was een goede zaak, want zo kregen we opnieuw wat meer ademruimte.

De laatste periode bracht nog maar weinig spektakel, maar we kregen wel nog drie doelpunten te zien. Jeff zette een strafschop om, na hands van een Ardooise speler. Met die voorsprong van 3 goals op het bord leek de wedstrijd nu volledig gespeeld, maar toen we een owngoal slikten en de tegenstander op een drietal minuten van het einde een schepcorner omzette, werd het nog even nagelbijten. De hard labeurders speelden de wedstrijd echter op volwassen wijze uit en verzekerden zich zo van een ticket van de 1/8 finale.

Een wedstrijd die weinig om het lijf had, resulteerde uiteindelijk in een verdiende overwinning. Dat het verschil in de score niet groot was na 52 minuten was de verdienste van een erg sterk verdedigende tegenstander. In aanvallend opzicht maakte ze - mede door goed druk zetten van de hard labeurders - nauwelijks iets klaar en dus valt er op de overwinning helemaal niks af te dingen.

Wedstrijdkern: Alain Van den Broucke, Jeffrey Bradt, Kjell Van Der Haeghen, Kjell Vandevyvere, Laurent Verbeken en Nour-Eddine El Malqui.

Doelpunten: Jeffrey scoorde 2 keer, terwijl Alain en Kjell VDH de netten elk 1 keer lieten trillen.