Eerstenationaler start terugronde met driepunter!

22/12/2018

In eerste nationale blijft Hard Labeur Nazareth maar doorstomen. De hard labeurders openden de terugronde met een 5 - 3 overwinning tegen WDP Rollegem. Ook ons team in derde nationale mag een nieuwe driepunter bijschrijven. WDP Rollegem B werd na een spannende wedstrijd verslagen met 6 - 5!

 

N1 Hard Labeur Nazareth - WDP Rollegem

De wedstrijd begon aan een razend tempo, mede door hoog druk zetten van de hard labeurders. De West-Vamingen kwamen echter meteen onder de druk uit en kregen meteen een dot van eens kans, maar de inzet werd over doel gemikt. Thibeau was de eerste die iets veranderde aan het scorebord met een eerste corner. Na een knappe combinatie via Nourre en Kjell VDV ging een schot van Nourre maar nipt voorlangs. Het was de tegenstander die de score opende. Na een afgeblokt schot mikte Mathias Demaeght de bal van op de eigen helft in doel. De hard labeurders probeerden nog in het eerste kwart terug te slaan, maar verder dan een tweede corner via Thibeau en een schot van op de eigen helft van Kjell VDH dat naast zoefde, kwamen we niet meer.

Het tweede kwart bracht weinig spektakel. Na een temporijk eerste kwart leek het wel alsof beide ploegen even op adem moesten komen. Nourre kon dreigen, maar zijn schot verdween naast het doel. Kevin Deloose was dicht bij een dubbele voorsprong voor WDP Rollegem. Zijn inzet van op de eigen speelhelft botste op tegen de dwarsligger en de bal bleef vervolgens liggen vóór de doellijn. De West-Vlamingen kregen nog een goede scoringsmogelijkheid op de counter, maar ze slaagden er niet in om die in een doelpunt om te zetten.

Zo rustig de tweede periode was, zo spektakelrijk was de derde. De hard labeurders voerden de druk op met schoten van Nourre en Kjell VDH, maar de ene keer verdween het leer naast doel en de andere keer bracht de bezoekende doelman redding. En net wanneer je verwacht dat de gelijkmaker op het bord zal komen, gaat het in een mum van tijd naar 0 - 3. Jordy Verduyn verdubbelde de score met een trap in de korte hoek en Sam Schouteten draaide de bal van rond de middellijn in doel, nadat een schot van Kjell VDH via doelman en paal tot bij hem terecht kwam. De hard labeurders wisten die kleine dreun echter om te zetten in positieve energie, al hielp het dat we via een owngoal milderden tot 1 - 3 (na een stevige voorzet van Kjell VDH). Meteen daarna mocht Kjell VDH op schepcorner de 2 - 3 op het bord brengen. De hard labeurders waren nu helemaal gelanceerd en na een heerlijke combinatie scoorde Nourre de 3 - 3. Kjell VDH bracht ons met een schot vanuit de draai ei zo na op voorsprong, maar de doelman bracht redding en zo bleef het bij een gelijke stand.

In het laatste kwart kon de match nog alle kanten op. WDP Rollegem was via Sam Schouteten en Kenny Ramon dicht bij een nieuwe voorsprong, maar telkens bracht onze goalie redding. Waar de West-Vlamingen niet in slaagden, daar lukte Thibeau wel in: scoren. In de rebound maakte hij er 4 - 3 van. De wedstrijd bleef spannend tot het einde. WDP Rollegem miste op een haar na de gelijkmaker, toen een inzet van dichtbij op de paal belandde en die zelfde speler in de herneming de bal nog naast het lege doel plaatste. Uiteindelijk was het Thibeau die de overwinning definitief over de streep trok (op assist van Kjell VDH). Eindstand: 5 - 3.

Wedstrijdkern: Anton Michels, Kjell Van der Haeghen, Kjell Vandevyvere, Nour-Eddine El Malqui, Thibeau Schobben en Wouter Vindevoghel.

Doelpunten: Thibeau scoorde 2 goals, Kjell en Nourre vonden beide 1 maal de weg naar doel en er viel ook een owngoal te noteren.