Eerstenationaler stunt tegen MVC Synergie Merelbeke

24/11/2018

Zowel in eerste nationale als in derde nationale nemen we de maat van MVC Synergie Merelbeke! Sensatie in eerste nationale. Daar waren de hard labeurders de hele match op achtervolgen aangewezen, maar in de slotseconde - nadat we de remonte hadden gerealiseerd - pakten we toch de drie punten: 6 - 5! In derde nationale was het ook feest. De hard labeurders zetten met twee heerlijke doelpunten de toon en toverden uiteindelijk knappe 9 - 3 winstcijfers op het bord!

 

N1 Hard Labeur Nazareth - MVC Synergie Merelbeke

Het eerste kwart was niet meer dan een 'cornerfestival'. De eerste corner was voor MVC Synergie Merelbeke na een schot van Jesse Brouwers en niet veel later stond er langs hun kant al een tweede corner op het bord. De eerste corner langs onze kant kwam er via Kjell VDH en Nourre bezorgde ook de hard labeurders een tweede corner. De bezoekers kwamen nog op 3 corners te staan - iets te gemakkelijk weggegeven die corner - maar meer dan dat had de eerste periode niet te bieden. Een brilscore dus na 13 minuten wedstrijd.

In de tweede periode zorgden wij als eerste voor dreiging met een stevige trap die net naast zoefde. Het was echter MVC Synergie Merelbeke dat de score opende: Thomas Vande Velde tikte een voorzet van een van z'n ploegmakkers in doel. De hard labeurders lieten gelukkig niet begaan en we voegden in korte tijd nog eens 2 corners aan ons totaal toe. Kjell VDH aarzelde niet en kopte de gelijkmaker binnen: 1 - 1! We kregen vervolgens al snel een nieuwe corner op het bord, terwijl de tegenstander er in die periode een goaltje bij deed: Mathieu De Weirdt mocht al te makkelijk scoren na een afgelegde vrije trap (1 - 2). MVC Synergie Merelbeke vond nog vóór de pauze zijn vierde corner en zo kon Lorenzo Berwouts er op schepcorner 1 - 3 van maken.

De wedstrijd verliep eigenlijk heel gelijk opgaand, alleen vertaalde zich dat niet meteen in de score. MVC Synergie Merelbeke was ook in het begin van de derde periode het meest productief. Na 3'30" haddden ze alweer 3 corners op het bord staan, terwijl wij er in die tijdsperiode maar eentje konden toevoegen aan ons totaal. "Dan maar een goaltje prikken", dachten de hard labeurders. Zo geschiedde ook: na een heerlijke combinatie via Kjell VDV en Alain konden we de 2 - 3 op het bord brengen. De bezoekers liepen niet veel later wel opnieuw uit toen Berwouts zijn tweede schepcorner van de avond wist om te zetten. De hard labeurders lieten zich echter niet onbetuigd en we verzamelden in de derde periode nog eens 2 corners. Kjell VDH met zijn tweede schepcornergoal van de avond en 3 - 4 na driekwart wedstrijd.

De hard labeurders hadden in het derde kwart de verdedigende druk al wat opgevoerd en daar deden ze in de vierde periode nog een schepje bovenop. In aanvallend opzicht toonde vooral Kjell VDH zich erg bedrijvig met twee schoten: 1 werd gered door de goalie en het andere leverde een corner op. Onze opmars werd wel even gefnuikt toen Berwouts de bal onderschepte en er 3 - 5 van maakte. We bleven echter vol doorgaan. Eerst brachten we een tweede corner op het bord en vervolgens knalde Kjell VDH de netten bijna aan flarden: 4 - 5. Kjell VDH was nu alomtegenwoordig. Hij trapte eerste een derde corner op het bord en zag vervolgens een schot uiteenspatten op de doelpaal. De oververdiende gelijkmaker kwam er op een drietal minuten van het einde dan toch, met dank aan een streep van Kjell VDV. Die goal gaf ons een boost van vertrouwen en met drie corners op het bord gingen we vol op zoek naar de winst. We lieten eerst nog een 2-tegen-1-situatie onbenut, maar in de absolute slotfase verstuurde Jeffrey een perfecte lange bal naar Kjell VDH. Die probeerde een vierde corner te versieren, maar uiteindelijk kwam de bal pardoes voor doel en bezorgde Kjell VDV ons de volle buit!

Je hebt zo van die wedstrijden, maar dit was er echt eentje met een ontknoping om in te kaderen. De hard labeurders waren zowat de volledige wedstrijd de evenknie van MVC Synergie Merelbeke, maar in de laatste periode hebben we hen gewoon op sportieve wijze zodanig versmacht dat ze zich alsnog gewonnen moesten geven. Een dikke pluim voor spelers en coaches voor de geleverde prestatie!

Wedstrijdkern: Alain Van den Broucke, Anton Michels, Arnaud Vanherreweghe, Jeffrey Bradt, Kjell Van Der Haeghen, Kjell Vandevyvere en Nour-Eddine El Malqui.