Eerstenationaler voor vierde jaar op rij in kwartfinale Beker van België!

5/01/2019

In de 1/8 finale van de Beker van België ging de eerstenationaler van Hard Labeur Nazareth de strijd aan met reeksgenoot MVV Waregem 74. We namen de beste start, maar toch werd het nog spannend. Gelukkig hielden we het hoofd koel en sleepten we in het laatste kwart het ticket voor de kwartfinale dan toch uit de brand: 4 - 6 winst!

 

BvB MMV Waregem 74 - Hard Labeur Nazareth

De hard labeurders namen de beste start en via Thibeau en Alain kregen we al snel 2 corners op het bord. MVV Waregem 74 was 2 keer gevaarlijk in de beginfase toen ze even veel keer onder de verdedigende druk van de hard labeurders uitkwamen, maar een doelpunt leverde dat niet op. Thibeau was zeer bedrijvig in deze openingsset, want hij bracht nog eens 2 extra corners op het bord. De schepcorner die daaruit volgde werd door Jeff en Kjell VDH netjes omgezet: 0 - 1. Thibeau zorgde kort daarop alweer voor een eerste corner en een schot van MVV Waregem 74 spatte nog uiteen op de paal, maar aan de stand veranderde er niks meer.

In het begin van de tweede periode kon de thuisploeg gelijk maken. We stonden even niet goed in positie. Daardoor werd Bart Lams vrijgespeeld en kon hij het leer ongehinderd voorbij Jeff in doel duwen. Kjell VDH bracht ons echter al snel opnieuw op voorsprong met een erg knap schot vanuit de draai: 1 - 2! Kjell VDH zette vervolgens debutant Kevin op weg naar een doelpunt, maar de West-Vlaamse doelman toonde zich erg attent en hield Kevin van een goal. Aan de overzijde moest ook Jeff zich onderscheiden met een redding op een stevig West-Vlaams schot. MVV Waregem 74 wist in een volgende fase dan eindelijk ook een corner op het bord te brengen. Het werd 1 - 3 toen Jeff een schot afblokte en de bal pardoes in het lege doel aan de overzijde terechtkwam. MVV Waregem 74 kreeg nog voor de rust een nieuwe kans om te scoren, maar Jeff blokte de inzet opnieuw af en in de herneming ging het schot huizenhoog over.Het laatste wapenfeit in de tweede periode kwam van de hard labeurders: een tweede corner via alweer Thibeau.

In het derde kwart werd de partij wat bitsiger. De West-Vlamingen begonnen zich al te veel te ergeren aan de arbitrage en dat uitte zich in een erg onsportieve actie van Kevin Mortier, waarbij Thibeau keihard werd aangetrapt. Dat was het begin van een fase met enkele venijnige foutjes langs beide kanten, maar gelukkig bleef het minivoetbalspel zelf de bovenhand halen. MVV Waregem 74 bracht een tweede corner op het bord. Daarna schoof Alain een bal voorlangs na een knappe doorsteekpass van Jeff. Op de counter mocht Kevin nog eens zijn kans gaan, maar hij vond opnieuw de West-Vlaamse doelman op zijn weg. MVV Waregem 74 liet eerst nog de aansluitingstreffer liggen op de counter, maar na slecht inspelen langs onze kant kon Jairo Heyde dan toch de 2 - 3 scoren. Wij bleven echter de meest dreigende ploeg met een afgeblokt schot van Kevin en een derde corner via Kjell VDH. MVV Waregem 74 kwam ook op drie corners te staan en nog vóór de pauze verzamelden ze een vierde corner. Mortier kopte de gelijkmaker binnen: 3 - 3.

En zo zagen we een wedstrjd waarin we goed acteerden en die we eigenlijk goed onder controle hadden toch nog spannend worden. Het was nu zaak om op zoek te gaan naar die vierde corner. We kregen daartoe ook wel wat mogelijkheden in de beginperiode van kwart 4, maar ofwel talmden we te lang ofwel maakten we de verkeerde beslissing. Bij een van die fases verloren we de bal kort bij het doel van de tegenstander. Die aarzelde niet en keilde het leer in het lege doel aan de overzijde: 4 - 3. Alhoewel er toch wat wrevel de kop op stak bij de hard labeurders, slaagden we er toch redelijk goed in om de rust te bewaren. Dat was dan ook meteen de reden van een sterk einde van de wedstrijd. We kenden eerst nog wat pech toen een schot van Nourre op de lat strandde, maar kort daarop vonden we dan toch die vierde corner. Jeff en Kjell VDH kweten zich van hun taak en maakten er 4 - 4 van! We kwamen even later goed weg toen Jeff een opportunistisch schot van de West-Vlamingen via de paal alsnog kon verwerken, maar in de slotfase namen we dan toch de scalp van de tegenstander. Eerst scoorde Jeff ei zo na via een trap van op de eigen speelhelft (de doelman verwerkte de bal nog net in corner), maar niet veel later was het toch raak toen Thibeau kon scoren na een knappe combinatie waarin ook Kjell VDH en Nourre betrokken waren. Helemaal op het einde bezegelde Kjell het lot van de West-Vlamingen toen hij een lange bal van Jeff met het hoofd in doel devieerde. Eindstand: 4 - 6!

Wedstrijdkern: Alain Van den Broucke, Jeffrey Bradt, Kevin Van Houtte, Kjell Van der Haeghen, Loic Gevaert, Nour-Eddine El Malqui, Thibeau Schobben.

Doelpunten: Kjell VDH scoorde 3 goals, en Jeffrey en Thibeau vonden elk 1 keer de weg naar doel.