Opel Haeck Drongen met lege handen huiswaarts gestuurd

9/02/2019

De eerstenationaler van Hard Labeur Nazareth heeft alweer de scalp genomen van een topper in het minivoetbal. Dit keer ging Opel Haeck Drongen voor de bijl. We namen een forse start, maar de tegenstander knokte terug. In een spannend laatste kwart trokken we uiteindelijk toch het laken naar ons toe: 7 - 5! Ons team in derde nationale hakte dan weer G&H Oudenaarde vakkundig in de pan. De hard labeurders maakten er een waar doelpuntenfestival van: 15 - 2!

 

N1 Hard Labeur Nazareth - Opel Haeck Drongen

De hard labeurders vlogen er meteen stevig in met hoge pressing. De tegenstander kwam in de beginfase wel meteen een keer goed onder de druk uit. Dat leverde een doelkans op voor Sven Smekens, maar zijn schot ging naast. De volgende 12 minuten van de eerste periode waren echter volledig voor de hard labeuders. We kwamen meer dan verdiend op voorsprong na een formidabele aanval met Kjell VDH als aangever en Thibeau als afwerker (1 - 0). Die goal gaf ons een boost van vertrouwen en we slaagden er in om het tempo nóg meer op te drijven. De 2 - 0 liet dan ook niet lang op zich wachten; Kjell VDV was de afwerker met dienst. We hadden nog een tweetal mogelijkheden - alweer via Kjell VDV - om de score nog verder op te drijven, maar het bleef bij die 2 goals langs onze kant. Jordy Wauters kon aan de overzijde nog eens dreigen, maar zag zijn poging strandden op de dwarsligger.

De Drongense armada kon de pauze goed gebruiken om het gemor onder de spelers wat te stillen. het moet gezegd: dat lukte ook aardig, want in het tweede kwart kregen we een ander Drongen te zien. Ze slaagden er al snel in om een vierde corner op het bord te krijgen. Een koud kunstje voor Wauters, die er op schepcorner 2 - 1 van maakte. Dat doelpunt deed de tegenstander terug opleven en ze maakten al snel gelijk na een combinatie via Kevin Roeland en Smekens, en met Michael Ingels als afwerker (2 - 2). We lieten echter niet begaan. Thibeau toonde zich aan de tweede paal erg attent op een lage schuiver van Alain: 3 - 2! Het ging hard in het tweede kwart, want Roeland maakte snel weer gelijk na een onrechtstreekse vrije trap. Opel Haeck Drongen kwam zelfs op voorsprong na een heerlijke aanval: Kevin Kesteloot was de afwerker met dienst (3 - 4). We waren niet echt van slag van die kleine ommekeer. Kjell VDH mikte een aflegger van Alain - na een onrechtstreekse vrije trap - op de deklat. Vlak voor de rust maakte Kjell VDH op schepcorner wel gelijk: 4 - 4 en alles te herdoen.

In de derde periode zat de match wat meer op slot. Het leek wel alsof beide ploegen wat nood hadden aan een kleine wapenstilstand na die furieuze eerste helft. Opel Haeck Drongen kreeg al snel opnieuw een eerste corner op het bord. De meeste dreiging in het derde kwart kwam van onze kant. Nourre pakte tot 2 keer toe uit met een stevig schot, maar Roeland bracht even veel keer redding. We kregen nog 2 corners op het bord, maar meer dan dat veranderde er niet aan het scorebord in de derde periode.

Zoals meestal in de hoogste regionen van het minivoetbal, zou de wedstrijd beslist worden in het laatste kwart. Thibeau zorgde er voor dat we al snel op 3 corners kwamen te staan. Opel Haeck Drongen probeerde aan te klampen in die corners en verzamelde een tweede. De hard labeurders lieten er geen gras over groeien en mochten na een viertal minuten spelen in kwart 4 hun tweede schepcorner proberen omzetten. Jeffrey en Kjell VDH deden dat perfect en brachten ons opnieuw op voorsprong: 5 - 4! Het waren de corners die in de laatste periode aanvankelijk een hoofdrol opeisten, want ook de Drongenaars versierden er nog 2 en zo mocht Wauters zijn tweede schepcornergoal van de avond scoren (5 - 5). De spanning was nu te snijden en toen een aanval via Jeff, over Kjell en Nourre tot bij Thibeau terechtkwam en die laatste de 6 - 5 scoorde, was de vreugde-uitbarsting aanzienlijk. Op een drietal minuten voor het einde zorgden de 2 Kjells voor zekerheid: de intrap van VDV werd door VDH met het hoofd in doel gedevieerd.

Een fantastische prestatie van het hele team die 7 - 5 zege tegen een absolute kandidaat voor de play-offs. Het is daarmee al de derde ploeg uit de top-6 waarvan we in onze thuiszaal de scalp weten te pakken. Volgende week wacht alweer een stevige opdracht, want dan strijden we met WDP Rollegem voor een ticket voor de halve finales van de Beker van België.

Wedstrijdkern: Alain Van den Broucke, Jeffrey Bradt, Kjell Van der Haeghen, Kjell Vandevyvere, Nour-Eddine El Malqui, Simon Berghmans en Thibeau Schobben.

Doelpunten: Kjell VDH en Thibeau scoorden elk 3 goals en ook Kjell VDV vond 1 keer de weg naar doel.